AUTO TUNING VOOR DODGE RAM

BeschrijvingWhat is autotuning? Tuning is de bewuste modificatie van een voertuig om deze te optimaliseren om een andere set van specificatie van degenen die het oorspronkelijk was bedoeld om te vervullen. In eenvoudiger termen kan autotuning worden omschreven als de integratie van technische wijzigingen in het voertuig om de prestaties ten opzichte van zijn aandelenspecificaties te verbeteren.

Over het algemeen vindt de meeste afstemming plaats om de vermogensuitgang (PSP) van een voertuig omhoog te brengen, maar sommige voertuigen kunnen ook hun motoren hebben gewijzigd om een lager brandstofverbruik te bereiken.

Waarom auto-tuning? Tuning komt vaak voor bij enthousiastelingen en is al vele jaren. De primaire reden voor het afstemmen van een voertuig is om de efficiëntie te verbeteren door het brandstofverbruik te verbeteren, dat wordt bereikt door het brandstofverbruik van de motor te verminderen, de emissies te verminderen en de snelheid van het voertuig te verhogen. De meeste stemtechnieken zijn ontworpen rond deze drie factoren.

Wat is chip-tuning? Chip Tuning is een minder gebruikelijke vorm van auto-afstemming en wordt daarom niet weerspiegeld in OEM-gidsen en instructies. Chip Tuning verschilt van traditionele auto-afstemming omdat het geen wijzigingen in het voertuig zelf bevat, maar vertrouwt op een reeks elektronische printplaten en chips om de prestaties van het voertuig te wijzigen. De onderdelen die worden gebruikt in chiptuning zijn vaak afkomstig door specialiteitenauto-onderdeelleveranciers, zoals HPI.

Chip Tuning kan zeer succesvol zijn, maar is ook een zeer gecompliceerde kunst en kan de vaardigheden van een ervaren technicus vereisen.

Wat is Poppet Tuning? Poppet Tuning is een upgrade van een bestaand voertuig, in plaats van het volledig te vervangen. Deze upgrade omvat het verwijderen van luchtfilters, het simuleren van verbrandingsprocessen met verbrande houtskool, het reinigen van de cilinderkoppen, het installeren van nieuwe nokkenassen en het testen van het geluidsniveau en de brandstofefficiëntie van het voertuig. Al deze taken worden aangepakt om een lager brandstofverbruik te bereiken, verbeterde acceleratie, betere remmen en prestaties.

Wat is HHO-gasprogrammering? Het proces van de gasprogrammering gebeurt door waterstof in het brandstofmengsel te injecteren met behulp van een precisie-brandstofinjector. Door een precisie-brandstofinjector te gebruiken, injecteer de brandstof op precies het juiste moment om de brandstofefficiëntie te maximaliseren en de blokkering van de verbrandingskamer te minimaliseren. Om dit te doen, gebruiken we twee timingsystemen. Het eerste systeem verschuift de druk van de injector volgens de vooraf bepaalde timingcurve, die lineaire inductieprogrammering wordt genoemd.

Zijn er aftermarket Performance Tuning-producten voor de Dodge RAM? Ja. Een voorbeeld is een aftermarket Sway-bar-kit. Dit apparaat verbetert het tarief en de timing van de voorvering, die op hun beurt de stuurprestaties verbetert. We weten allemaal hoe belangrijk de besturing is om uw voertuigen en manoeuvreerbaarheid op de weg te vergroten. Door de ophanging te wijzigen, kunt u genieten van een betere rijervaring en tegelijkertijd de vermogensuitgang en efficiëntie verbeteren.

Bekijk meer ideeën over auto-tuning, auto’s hier bij Chipperformance